Fyrklubbs

Lite kort information om Fyrklubbs.

Det är en lagtävling men ingen stafett. Man har en lottad starttid och springer sin bana precis som på en vanlig tävling.

Klubbarna är indelade i grupper och blir uppflyttade och nedflyttade ungefär som i lagidrotter. Ifjol blev SKåneslätten sist i A-gruppen och ramlade ner i B-gruppen, givetvis satsar vi på att avancera till A-gruppen igen i år.

Banlängderna i grupp B är för damer 5,5 km,4,0 km, 3,0 km, 2,0 km och för herrarna 7,0 km, 5,0 km, 3,0 km och 2,0 km. Svårighetsnivåerna är svart, violett, orange och gul.

Alla som klarar en gul bana (HD 12) kan alltså deltaga. Det finns vissa begränsningar på de korta banorna, på gul 2 km får t ex bara de under 15 år eller över 74 år deltaga.

När alla är i mål räknar man ihop tiderna för ett visst antal löpare från varje klubb på varje bana, (sammanlagt 11 damer och 15 herrar i B-gruppen) kortast sammanlagda tid vinner gruppen och flyttas upp, längst tid flyttas ned. 

Man får givetvis ställa upp med hur många löpare som helst på varje bana, så ju fler man är desto större chans att få till en bra lagtid.

Så tveka inte, gå in på Eventor och anmäl ditt intresse under klubbaktiviteter.

https://eventor.orientering.se/Activities/Show/18904

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *